Skuggor i garderoben

 

 

Vad än jag säger att jag är, så är jag också dess motsats. Vilken egenskap jag än riktar ljuset mot, så finns bortom denna egenskap en skugga. Jag är också skuggan. Så som i vardagen, så också i mitt erotiska landskap.

 

Våra erotiska skuggor trycks ofta ned båda av oss själva och av samhället. Vår mörka längtan efter att att dominera, eller domineras, vår önskan att släppa lös det inre odjuret eller den omättliga slampan väcker ofta både skam och förvirring. Under den veckotidningsblanka ytan av frigjordhet rymmer vår kultur en djup rädsla för vad vi skulle upptäcka om vi släppte fram dessa arketyper ur våra inre garderober.

 

Det är 15 år sedan jag började glänta på den där garderobsdörren och sen dess har en insikt vuxit sig allt starkare. Dessa erotiska arketyper är en rik källa i mitt inre. Genom att utforska dessa uttryck för min sexuella egenart kan jag vinna kraft, självkännedom, självkänsla. När jag respektfullt närmat mig dessa skuggsidor har det gett mig chansen att hela många sår. Jag har mognat och min förmåga att förbehållslöst acceptera mig själv och andra har stärkts.

 

Genom att utforska mina erotiska skuggor har jag tagit in ett ljus i mitt psykes mörka vrår. Jag har löst upp många rädslor. Jag har insett vad som motiverar mig och jag har fått en mer sann bild av vem jag är.

 

Jag råder ingen att inleda en sådan färd utan att vara väl rustad. Innan du ger dig in i de skumma vrårna gör du bäst i att känna dina gränser. Du behöver veta hur det känns när ett ja kommer inifrån. Du behöver veta att ditt nej är starkt nog att nå ut. Du behöver vara tillräckligt samlad för att behålla kontakten med ditt inre även när passion eller rädsla fyller dig. Du bör veta var du själv slutar och din nästa tar vid. Skillnaden mellan intimitet och övergrepp handlar om att respektera den gränsen.

 

 

2 feb 2015

Välkommen

Välkommen till www.blidu.n.nu.

Nyhetsbrev

Länkar

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)