Tantra - kärlekens magi

 

Helkroppsorgasmer. Extatiska upplevelser. Och därtill ökad kreativitet, självkänsla och livslust. Det finns flera goda skäl för att vara nyfiken på tantra.

 

Samtidigt är det inte så många som vet vad tantra egentligen handlar om. Har du någon som helst aning så kanske du förknippar det med oändligt långsamt sex. Kanske tänker du på älskog som pågår i timmar. Detta är en sanning med modifikation. Tantrasnabbisar kan du göra på 20 minuter. Och tantra är egentligen så oändligt mycket mer än sex.

 

Ordet tantra är sanskrit och kan översättas med “expanderande väv” men också med “expanderande medvetande“. De som praktiserar tantra har en holistisk syn på världen vilket betyder att allt hänger samman. Kropp och själ. Individen och universum. Jag och du. Alla ryms vi i samma väv, i samma världsmedvetande.

 

Ett tantriskt synsätt är att vi alla är gudomliga. Det handlar inte om religion utan en attityd till dig själv och andra. Det kan tyckas högtravande men har stor inverkan på en relation. Tänk dig själv ett kärleksmöte där du blir mött som en gudinna och där du möter din älskade som den gud han innerst inne är!

 

Carl Johan Rehbinder håller tantrakurser både på egen hand och tillsammans med sin fru Jennie. Han beskriver sig själv som en passionerad person som brinner för att låta andra människor utvecklas.

 

- I kurserna skapas magiska rum fulla med tillåtelse att vara sig själv. Det blir tillåtet att njuta, leva och leka. Leken kan vara den effektivaste vägen till det djupaste allvaret. Genom leken och skrattet öppnar du upp otroligt effektivt. Du blir vidöppna för känslor och kärlek.

Det Calle vill dela med sig av är två saker - medvetenheten om att du kan välja kärlek i varje stund. Både kärleken till dig själv och till andra. Och att det inte är en kliché utan verkligen sant att du inte kan älska andra fullt ut om du inte älskar dig själv.

 

En viktig del i tantra är att sluta jaga målet. Motsvarande förhållningssätt inom sexualiteten blir att sluta jaga orgasmerna.

-Det är inget fel på orgasmer. Det är alldeles underbart med orgasmer men ifall du börjar jaga dem blir själva sexet en transportsträcka och något du inte längre upplever fullt ut. I det tantriska sexet kan du vara helt orgiastisk redan i inledningen bara genom att vara helt närvarande. Det handlar om intentionen. Det handlar om mötet. Det handlar om närvaron här och nu. Jag kan beröra dig med ett finger. Bara smeka din arm med ett finger och du kommer att vibrera i hela kroppen om du är tillräckligt öppen för att ta emot den beröringen och jag är tillräckligt medveten i att ge.

 

Inom tantra är sex inte handlingar utan en självständigt existerande energi. Den sexuella energin ses som en faktisk fysisk kraft som är mer än lust, tanke eller känsla. Den sexuella energin är viktig eftersom den till sin natur är det samma som kreativ energi eller livsenergi i stort. Om du frigör din sexuella energi ökar du också din kreativitet, kraft och livslust. Du blir helt enkelt mer levande.

 

Det kan verka långsökt men Calle förklarar;

-  Kroppen är en del av den du är och så länge du har begränsningar av skam och skuld runt din kropp så kommer det att begränsa dig och hindra dig från att uppnå dina mål. Upplevandet av här och nu gör att du kan bli fri från jakten i livet. Du kan bli mer tillfredställd i nuet.

Om det finns saker som du drömmer om som du inte kan uppleva för att du har satt dina gränser för snävt då kan du behöva gå utanför ditt revir och bryta ny mark för att växa som människa. Du kan bli rikare, mer levande, storslagen men det händer bara om du vågar gå utanför staketet.

 

 

19 okt 2013

Välkommen

Välkommen till www.blidu.n.nu.

Nyhetsbrev

Länkar

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)