Tantramassage

 

1271320574-88019253-1-bilder-av-tantra-massage-.jpg

 

 

Grunderna i en tantrisk massagen är enkla att ta till sig. Att ta emot den kan vara gudomligt. Att ge den är en lika njutbar upplevelse.

 

Inom Tantran är andningen och den medvetna närvaron viktigare än tekniken. En djup och regelbunden andning gör dig avslappnad och fri att verkligen vara i din upplevelse. Huden är ett känsligt organ och du kan finna erogena zoner på alla delar av kroppen. Alla människor behöver beröring för att må bra och beröringen påverkar oss på flera sätt. Må gott hormonet, Oxytocin, frigörs och gör oss avslappande. Vi kan komma i bättre kontakt med våra känslor och stärka vår kärleksrelation genom att röra vid varandra.

 

En kärleksmassage kan vara både sinnlig och erotisk. Den sinnliga beröringen kan vara allt från fjäderlätta smekningar till fast knådande eller beröring med olika material. Den erotiska beröringen ges i direkt syfte att egga erotiskt.

 

Att ge en tantrisk massage är att ge till 100%. Att ta emot en tantrisk massage är att ta emot till 100%. Du som ger kan strunta i alla tekniska detaljer och istället beröra din partner med all den kärlek, ömhet och uppskattning du känner. Stäng av tankeverksamheten och var i dina händer. Eller strunta i händerna och smek med armarna, håret eller munnen om du hellre vill det. Känn in hur din partner mottar beröringen och anpassa dina rörelser efter det gensvar du får.

 

Du som tar emot en kärleksmassage har egentligen bara två saker att fokusera på - andningen och upplevelsen. Andas djupa lugna andetag, in genom näsan och ut genom munnen.  (Om massagen övergår till att bli erotisk är det förstås möjligt att du inte andas så lugnt längre.) Släpp alla förväntningar på vad massagen ska leda till. Låt tankar som dyker upp passera utan att du lägger någon energi på dem. Koncentrera dig på beröringen och hur den känns.

 

Många människor har svårt att ta emot utan att genast vilja ge tillbaka. Det är lätt att gå in i tankar på att den andra tycker att det är långtråkigt eller jobbigt. Har du en kritisk inställning till din kropp kan det hindra. Du kan börja oroa dig för att din älskade ska se alla kroppsliga skavanker.

 

Med ett par enkla förberedelser kan du minska risken för att sådana tankar kommer upp och stör er närvaro i nuet. Den ena är att i förväg komma överens om att efter en viss tid byta roller så att den som gett istället får vara den som tar emot. Om ni har musik i bakgrunden kan ni byta när en viss låt slutat.  Ni väljer själva hur länge ni vill låta massagen pågå men det kan vara värt att påpeka att en halvtimma går fort när man har så här skönt - det gäller för både den som ger och för den som tar emot.

 

Den andra förberedelsen kan vara att inleda med en kort ceremoni för att stärka era känslor av att vara vackra och älskade. Sätt er mittemot varandra på golvet. Sitt nära och möt varandras blickar. För en stund kan ni bara sitta så, andas och betrakta varandra. Den som börjar tala säger “jag älskar dig för att….” Den andre svarar på samma sätt “jag älskar dig för att…” Under fem minuter kan ni upprepa denna mening med olika avslutningar som alla berättar för den andre vad det är du älskar med just honom eller henne.

 

En  tantrisk massage kan ha olika syften. Den kan ges som ett sensuellt förspel, som övergår i älskog men kan lika gärna vara en stunds rofylld paus i vardagen.

27 nov 2013

Välkommen

Välkommen till www.blidu.n.nu.

Nyhetsbrev

Länkar

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)