Tantramassage - en beröringsmeditation

 

 

Av någon anledning är det inte kurserna, sexsibilitykvällen eller coachningen som skapat mest efterfrågan. Istället är det blogginlägget om tantramassage som framför allt har dragit till sig uppmärksamhet. De senaste veckorna är det flera som hört av sig och jag märker att kunskapen om vad tantramassage är - eller kan vara - varierar. Alltså tänker jag att det kan vara på sin plats med ett nytt blogginlägg som handlar om hur jag ser på tantramassage.

 

Precis som rubriken antyder ser jag tantramassagen som en beröringsmeditation både för givaren och mottagaren. Du bjuds in till att utforska ditt medvetande genom beröring.

 

Beröringen är intuitiv och följer, till skillnad från många andra former av massage, inte något givet mönster. Samtidigt ger massagens ceremoniella utformning en på förhand given struktur med tydliga roller, en inledning och en avslutning då givare och mottagare tackar varandra.

 

En grundtanke inom tantra är att allting är precis som det ska vara. I en tantramassage finns därför inget mål och inget förväntat resultat. De tankar och känslor som massagen väcker kan aldrig vara fel. Din enda uppgift som mottagare är att hänge dig åt upplevelsen. Du behöver inte försöka kontrollera dina kroppsförnimmelser eller bedöma dem som “bra” eller “dåliga”.

 

Tantramassagen är en möjlighet för dig att utforska dina sinnen, dina kropp och dina känslor. Tantramassagen kan upplevas som erotisk men behöver inte alls göra det. Massagen kan lika väl få dig att känna avslappning, trygghet, sorg eller helt enkelt en större öppenhet för livet.

 

Genom massagen kan du lära dig mer om din kropp och din njutning. Precis som andra former av meditation kan den vidga din förståelse av dig själv i stort och utveckla dig på många plan i livet.

3 mar 2014

Välkommen

Välkommen till www.blidu.n.nu.

Nyhetsbrev

Länkar

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)